Uitgaan

Praag heeft een bruisend en veelzijdig nachtleven. Op deze pagina hebben wij de tofste clubs, kroegen en cafés vermeld van Praag. 

Club Karlovy Láznê

Een van de grootste clubs van Praag is de Karlovy Láznê. De club ligt in het centrum van Praag en bestaat uit maar liefst 7 verdiepingen. Op elke verdieping is er een ander thema met andere muziek en een andere indeling. Hierdoor kan je op avontuur door deze grote en spectaculaire club. Karlovy Láznê is bijna altijd open, en bijna altijd druk. Op dinsdagen en woensdagen kan het uitgaansleven in Praag rustig zijn. Voor de club moet je entree betalen, dit is ongeveer €10. Drankjes zijn niet zo duur en veel goedkoper dan in Nederland. Gelukkig zijn er in deze club altijd mensen aanwezig en is er altijd een goed feestje. Bekijk hieronder een video van de club om een sfeerimpressie te krijgen.

 

Club Roxy

Club Roxy is een van de oudste clubs van Praag en bevind zich midden in het centrum. De club heeft een klassieke indeling met grote danszaal en balkon. Club Roxy draait over het algemeen veel house muziek en andere toegankelijke muziekstromen. Technoliefhebbers kunnen deze club beter overslaan en naar een andere club gaan. Hou je van mainstream dan kan je in Club Roxy een leuke avond hebben. Drankjes in de club zijn niet duur, wel moet je voor de Roxy entree betalen.

Club_roxy_uitgaan_Praag

Cross Club

Een van de meest unieke clubs van Praag is de Cross Club. Deze club is een waar kunstwerk en bestaat volledig uit oude auto onderdelen. Al bij aankomst zie je de meest fascinerende bouwwerken van aan elkaar gelaste auto onderdelen. Overal zijn metalen onderdelen aan elkaar verbonden en door middel van sfeervolle lampjes levert dit een unieke sfeer op. Binnen zijn er verschillende dansvloeren met overal onderdelen van computers en auto’s aan de muur. Wil je naar een alternatieve plek? Dan moet je een bezoek brengen aan de Cross Club. Om de Cross Club te bezoeken kan je het beste een taxi bestellen. Taxi’s in Praag zijn over het algemeen betrouwbaar en normaal geprijsd. Met de taxi ben je binnen 15 minuten bij de Cross Club vanuit het oude centrum.

M1

In het oude centrum van Praag ligt ook de club & lounge ‘M1’. Deze club is geschikt voor mainstream bezoekers die van ‘gezien en gezien worden’ houden. De M1 bevat naast een dansvloer veel loungebanken en een goede cocktailbar. Regelmatig staan er schaars geklede vrouwen op de bar en op dansblokken te dansen. De club is niet heel groot maar wel leuk om te bezoeken in combinatie met de Roxy.

uitgaan_praag_M1

Club Duplex

De Club Duplex is een club in Praag met een rooftop. De club ligt bij het metrostation Mùstek in het centrum van Praag. De club bestaat uit meerdere grote zalen waarbij sommige zalen zijn ingericht als dansvloer en andere als lounge. De muziek is mainstream met veel house en soms R&B.
uitgaan_praag_Duplex

Techno in Praag

Techno is in Praag minder populair dan in Nederland. Ook in Praag zijn er technofeestjes te vinden maar dit vergt wel enige voorbereiding. Check voor je bezoek het programma van de Cross Club, hier hebben ze de meeste techno geprogrammeerd. In de binnenstad wordt voornamelijk mainstream muziek gedraaid. Voor technoliefhebbers kan je het beste research doen en een van de vele (semi) illegale feestjes bezoeken.