Stedentrip

Praag is naast andere Europese steden een fantastische stad om te bezoeken. De stad heeft een prachtig historisch centrum met veel cultuur en bezienswaardigheden. De stad beschikt daarnaast over vele restaurants, goede hotels, leuke cafées en een bruisend nachtleven. Vergeleken met andere Europese steden is praag erg goedkoop. In de stad betaal je niet met de euro maar met de Tsjechische kroon (CZK). Door een gunstige wisselkoers kan je voor jouw euro’s extra veel genieten. Het verblijf in Praag is daarom aanzienlijk goedkoper dan steden als Parijs, Londen en Rome.

Accomodatie

Er zijn tal van mogelijkheden om te overnachten in Praag. Een populaire mogelijkheid is om een appartement te huren via de website AirBnB. Vaak zijn appartementen via deze website goedkoper dan hotelkamers. Daarnaast verblijf je tussen de locals en leer je op deze manier Praag nog beter kennen.

Naast AirBnB zijn er veel hotels te vinden in Praag. Een hotelovernachting kost ongeveer €80 per nacht en kan het beste van tevoren online worden geboekt.
Wie liever goedkoop uit wilt zijn kan ook kiezen voor de stadscamping van Praag. De stadscamping ligt vlakbij het oude historische centrum en kost zo’n €11 per nacht.

Bezienswaardigheden

Het meest kenmerkende aan Praag is de historische binnenstad. Het oude centrum van Praag staat dan ook vol met historische panden, prachtige parken en sierlijke bruggen. Een van de meest bekende bezienswaardigheid van Praag is de Karelsbrug (Karlův most). Deze brug verbind twee grote gebieden in Praag met elkaar. De Karelsbrug is al meer dan 600 jaar oud en staat vol met prachtige beelden van heiligen.

Karelsbrug_bezienswaardigheden_praag

Andere bezienswaardigheden zijn het oude stadsplein, de Sint-Vituskathedraal en het gemeentehuis. Al deze bezienswaardigheden liggen in het historische centrum en worden omringd door leuke smalle straatjes en steegjes met terrassen en unieke winkeltjes.

Wil je meer ontdekken over de bezienswaardigheden in Praag? Bezoek dan deze pagina.

Eten

Tijdens je stedentrip in Praag kan je goed eten in verschillende bistro’s en restaurants. Tsjechen zijn vooral vleeseters, op de kaart bij typisch Tsjechische eettentjes vind je dan ook veel vleesgerechten. Naast de Tsjechische keuken vind je in Praag ook veel internationale restaurants.

Nachtleven

Wie wilt feesten kan in Praag naar tal van clubs en kroegen. De drie tofste clubs in Praag zijn de Roxy, Karlovy Láznê en Cross Club. De Roxy is de oudste club van Praag en bevind zich midden in het historische centrum. Deze club heeft een grote dansvloer met een podium voor de dj. De Karlovy Láznê is een club met maarliefst 7 verdiepingen. Op elke verdieping is er een ander thema en andere muziekstijl. Je kan hierdoor op avontuur en tal van kamers, gangen ontdekken. De Cross Club is een unieke club die volledig gebouwd is met oude auto-onderdelen. Deze club bevind zich in een buitenwijk van Praag maar is zeker het bezoeken waard. Bekijk hieronder de Karlovy Láznê.

Meer toffe clubs en kroegen in Praag vind je op onze “uitgaan in Praag” pagina.